Dünyayı etkisi altına alan pandemi ile birlikte tüm sektörler kendi tedbirlerini aldı, birçoğu çalışanlarının evlerinde çalışmasına olanak sağlarken birçoğu da faaliyetlerini dijital ortama taşıdı. Emlak ve gayrimenkul sektörü de korona virüs salgını nedeni ile dijitalleşmeye başladı. Emlak ve gayrimenkul sektöründe yapılan eğitim ve seminerlerde verilen sertifikaların tamamı artık dijital olarak verilmeye başladı.
Gayrimenkul danışmanlık şirketi RE/MAX Türkiye tarafından başlanan sistem hızla yayılmaya başladı. Şirket bir yıl süresinde kendi bünyesinde ki eğitim ve seminerlerden sonra verdiği sertifikaları dijital ortamda vermeye başladığını açıkladı, böylelikle gayrimenkul sektöründe dijital sertifika dönemi başladı. Gelişen teknoloji ile birlikte birçok şirket ve devlet kurumları dijital ortamda hizmet veriyor, hemen tüm resmi belgelere internet üzerinden ulaşma imkanı sunan teknoloji gayrimenkul sektöründe dijital sertifika alma konusunda da önemli adımlar attı.
Hem kağıt israfını azaltan hem de daha hızlı ve daha kolay işlemlerin akışını sağlayan sistem ile doğanın korunması da amaçlanıyor. Online düzenlenen seminer ve eğitimler kapsamında katılımcılara verilen her türlü sertifikanın dijital olarak sunulmasını mümkün kılan teknolojik alt yapıya sahip gayrimenkul şirketleri Gayrimenkul sektöründe dijital sertifika için girişimleri başlattı.
Her yıl binlerce kişinin eğitim ve seminere katıldığı dikkate alındığında binlerce kişi için özel bastırılan sertifikalar için harcanacak her bir kağıt hem doğaya hem de çevre sağlığına bir zarar olarak değerlendirilebilir. Bu düşünce ile yola çıkan RE/MAX’ın bu uygulaması gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için bir öncü oldu, şirketler bunun için teknolojik alt yapılarında hazırlıklarını yaptı.
Peki, Gayrimenkul sektöründe dijital sertifika nedir? Dijital sertifika, emlak ve gayrimenkul sektöründe yapılan seminerlere ve eğitimlere katılanlara verilen sertifikaların dijital ortama aktarılmasına denir. Tam anlamı ile bir doğa dostu olan proje aynı zamanda verilerin saklanması ya da kaybolmasının da önüne geçiyor. Bilgisayarlara kaydedilen verilerin silinme ya da değiştirilme riski ortadan kalkıyor, şifrelenmiş işlem takibin sağlayan veri sistemi kimliklendirme ve yetkilendirme gibi konularda yeni fırsatlarda sunuyor.
Dijital ilişkilerin kurulmasını sağlayan teknoloji ile merkezi yöneticilere karşı duyulan ihtiyaçta ortadan kalkıyor ayrıca sektörün yeni modern çağa uygun bir sistem ile işletilmesine olanak sunulduğu gibi gayrimenkul sektöründe yaşanan birçok problemin çözümünde de önemli bir rol üstleniyor. Tüm dünyanın kullandığı teknoloji çağının getirdiği avantajların gayrimenkul sektörüne taşınması sektörde ki yıllardı çözüm bulamayan ciddi sorunları da çözmesi hedefleniyor. Birlikte tasarruf finansmanı modeli ile emlak sektörünün gelişimine katkı sunan ve ihtiyaçlara çözüm üreten Birtep firması da oluşturduğu alt yapısı ile gayrimenkul sektöründe ki dijital sertifika dönemine geçmeye hazır.